Prezentacija simulacijskog/analitičkog paketa “Cube“

Ponedjeljak, 18. svibanj 2009.

Dana, 11. svibnja 2009 u amfiteatru na Fakultetu prometnih znanosti je održana prezentacija simulacijskog/analitičkog paketa "Cube".
Prezentacija je bila pod pokroviteljstvom i organizacijom Fakulteta prometnih znanosti, francuske tvrtke Citilabs i Instituta prometa i veza.
Uvodnu riječ je održao dekan Fakulteta prometnih znanosti prof. dr. sc. Ivan Dadić pozdravljajući sve prisutne goste i objašnjavavući važnosti obrazovanja prometnih stručnjaka, kako mladih tako i dokazanimh, novim simulacijskim/analitičkim programima kao alata izražavnja prometnih ideja.
Koncept rješenja i detaljnu prezentaciju mogućnosti programskog paketa je održao Alberto Brignone, regionalni director Citilabs-a.
Detaljno obrazlažući nastanak i prednosti "Cuba" je započeo prezentaciju gospodin Alberto Brignone aludirajući na 25 godina rada, istraživanja, razvoja progarama u cilju stvaranja simulacijskog paketa "Cube" i njegove primjene u u više od 2000 gradova i i 70-tak zemalja.Objašnjavao je mogućnosti intergracije Cuba sa svjetskim standardima u GIS platformama kroz ArcGIS iz ESRI tehnologije, simulacije odvijanja prometa, rješavanje transportnih problema i GIS aplikaciju u jednom.
Prezentacijom je prikazao mogućnosti evaluiranja javih prijevoza, predlaganje alternative, testiranja uvođenja naplate korištenja infrastrukture, ažuriranje i predlaganje signalnih planova te štošta drugo.
Cube generira rješenja i odgovore na temelju dostupnih informacija koristeći snažne tehnike modeliranja i GIS-a, statistike i usporedbe, izvješća i grafova, visoko kvalitetne grafike i nevjerojatne animacije odvijanja prometa, kako motoranog tako i pješačkog.

 

Uvodnu riječ organizatora kao i početak prezentacija možete pogledati na video zapisu.