Prezentacija europskog R2R programa na FPZ-u

Nedjelja, 25. svibanj 2008.
U organizaciji Fakulteta prometnih znanosti i Instituta prometa i veza predstavnik Europe transport safety council (www.etsc.be), gospoda Antonio Avenoso, Gabriel Simcic i  Daniel Ugarte su u Zagrebu 28. svibnja u 11. sati u Amfiteatru Fakulteta prometnih znanosti održali prezentaciju europskog programa R2R (Road to respect).

Studentima Fakulteta prometnih znanosti i svim zainteresiranima predstavljen je program koji uključuje identifikaciju opasnih mjesta na cestama, mogućnosti za sanaciju opasnih mjesta na cestama te načini pokretanja kampanja za podizanje sigurnosti cestovnog prometa. R2R program uključuje sanaciju opasnih mjesta na kojima se sa minimalnim troškovima i minimalnim zahvatima može drastično unaprijediti razina sigurnosti te smanjiti broj stradalih.

Studenti Fakulteta prometnih znanosti pozvani su da se registriraju te da identificiraju pojedino "opasno mjesto" na hrvatskim cestama, te svoje idejno rješenje pošalju na natjecanje. Studenti sa najboljim radovima biti će pozvani na sedmodnevni seminar u Brusselles.
Poziv gospodina Avenosa za prijavu studenata