O vinjetama u Novom listu

Ponedjeljak, 13. rujan 2010.

U Novom listu objavljen je članak o promjeni sustava naplate cestarine...

Prezentacija rezultata EuroRAP pilot projekta

Ponedjeljak, 28. lipanj 2010.
Prezentacija rezultata EuroRAP pilot projekta

Dana 17. lipnja 2010. godine u Hrvatskom autoklubu u Zagrebu održala se prezentacija rezultata EuroRAP pilot projekta kojeg su realizirali Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, HAK i Institut prometa i veza

Institut prometa i veza postao akreditirani pružatelj usluga za EuroRAP

Srijeda, 3. ožujak 2010.
Institut prometa i veza postao akreditirani pružatelj usluga za EuroRAP

Institut prometa i veza dobio je akreditaciju za obavljanje poslova inspekcija sigurnosti cesta prema EuroRAP RPS 2.0 (Road Protection Score) protokolu u zemljama članica EuroRAP-a.

Tom akreditacijom EuroRAP AISBL sa sjedištem u Brusselsu potvrdio je da je Institut prometa i veza razvio odgovarajući sustav snimanja cesta te posjeduje kompetencije za prikupljanje i obradu podataka prema RPS 2.0 protokolima sa traženom preciznošću i standardim.

Najavljena 3rd GNSS Vulnerabilities and Solutions Conference

Petak, 29. siječanj 2010.

The Royal Institute of Navigation, London, UK, and the Institute of Engineering Surveying and Space Geodesy, University of Nottingham, UK, have a pleasure in inviting you to the 3rd GNSS Vulnerabilities and Solutions 2009 Conference to be held on 5 - 8 September 2010 in Baska, Krk Island, Croatia.

IPV u sustavu EDUROAM-a

Četvrtak, 8. listopad 2009.
IPV u sustavu EDUROAM-a

Institut prometa i veza kao punopravna članica CARNet-a uključila se u eduroam mrežu te svim članovima akademske zajednice kroz svoju wireless mrežu omogućava pristup mrežnim servisima. eduroam™ (Educational Roaming) je roaming sustav uspostavljen pod okriljem europske udruge akademskih i istraživačkih mreža TERENA-e. Eduroam je usmjeren ponajprije na omogućavanje bežičnog, ali i tzv. wired (žicom, kroz LAN) pristupa. Hrvatska je, zahvaljujući projektu AAI@EduHr, aktivna članica eduroam zajednice od samoga početka.

Special prix ARCA 2009 IPV-u i partnerima

Četvrtak, 1. listopad 2009.
Special prix ARCA 2009 IPV-u i partnerima

Na ovogodišnjem Jesenskom zagrebačkom velesajmu IPV sa svojim partnerima (Nacionalna zaklada za znanost, Fakultet elektrotehnike i računarstva, TU Gratz i Fakultet prometnih znanosti), sudjelovao je u sklopu Sajma inovacija na kojem je predstavljen projekt "Kartiranje i verifikacija prometne signalizacije " razvijan u sklopu OptaGIS aplikacije. OptaGis aplikacija je geoinformacjski sustav za upravljanje i održavanje prometne infrastrukture. Ovom prilikom ističemo i posebno prizanjenje 7. sajma inovacija ARCA 2009 po kojoj je predstavljeni projekt dobio nagradu Special Prix Arca za 2009. godinu, što je posebno priznanje svim sudionicima u projektu, kao i poticaj da se sa uspješnim radom nastavi i dalje.

Održan 16. ITS kongres u Stockholmu

Četvrtak, 1. listopad 2009.
Održan 16. ITS kongres u Stockholmu

U Stockholmu je završen 16-ti po redu ITS kongres koji okuplja svjetske stručnjake iz područja inteligentnih transportnih sustava. Na kongresu je sudjelovalo oko 4.000 sudionika, a djelatnici institute prometa i veza sa svojim partnerima (Fakultet prometnih znanosti i Ericsson nikola Tesla) predstavili su se sa dva stručlna rada pod nazivom "Open source software-based solution for real-time road traffic data visualisation" te "Enhanced GPS/cellular Floating Car Data probe". Sljedeći svjetski ITS kongres održava se u korejskom Busanu a "Call for paper" dostupan je na službenim stranicama.

ETK o ITS world congressu

Posjetite nas u paviljonu 8 na Jesenskom zagrebačkom velesajmu

Utorak, 15. rujan 2009.
Posjetite nas u paviljonu 8 na Jesenskom zagrebačkom velesajmu

Ovim putem željeli bi Vas pozvati da posjetite štand Instituta prometa i veza na Jesenskom zagrebačkom velesajmu na kojem IPV sa svojim partnerima (Nacionalna zaklada za znanost, Fakultet elektrotehnike i računarstva, TU Gratz i Fakultet prometnih znanosti), sudjeluje u sklopu Sajma inovacija na kojem će biti predstavljen projekt "Kartiranje i verifikacija prometne signalizacije " razvijan u sklopu OptaGIS aplikacije. OptaGis aplikacija je geoinformacjski sustav za upravljanje i održavanje prometne infrastrukture. Jesenski zagrebački velesajam traje od 15. do 19. rujna a štand Instituta prometa i veza smješten je u paviljonu broj 8.

2nd GNSS Vulnerabilities and Solutions Conference

Nedjelja, 13. rujan 2009.
2nd GNSS Vulnerabilities and Solutions Conference

The 2nd GNSS Vulnerabilities and Solutions conference was held at Baska, on Krk Island off the Adriatic coast of Croatia, and was a joint venture by the Royal Institute of Navigation, London, Nottingham University’s Institute of Engineering Surveying and Space Geodesy, Institute of Transportation and Communications and Faculty of Traffic anbd Transportation Sciences. The conference was attended by 64 delegates from 21 countries.

Prezentacija simulacijskog/analitičkog paketa “Cube“

Ponedjeljak, 18. svibanj 2009.
Prezentacija simulacijskog/analitičkog paketa “Cube“

Dana, 11. svibnja 2009 u amfiteatru na Fakultetu prometnih znanosti je održana prezentacija simulacijskog/analitičkog paketa "Cube".
Prezentacija je bila pod pokroviteljstvom i organizacijom Fakulteta prometnih znanosti, francuske tvrtke Citilabs i Instituta prometa i veza.